HSP denken en voelen

Maak opnieuw de brug tussen je denken en voelen, breng die twee in harmonie!

Hooggevoelige mensen hebben vaak iets met denken en voelen. Ze vangen heel veel prikkels op die niet tijdig kunnen verwerkt worden. De één geraakt door die prikkels overspoeld en leeft met intense ups en downs, de ander heeft dit opgelost door zich van zijn gevoel af te snijden. Beiden hebben echter geleerd om wat in het lichaam niet te bevatten is, in het hoofd te verwerken. Veel denken, piekeren en mentale analyses moeten de oplossing bieden.

Soms gaat een HSP volledig in zijn hoofd gaan wonen en is er nog heel weinig voeling met het gevoel en met het lichaam. Die persoon is heel hooggevoelig maar kan paradoxaal genoeg niet in contact komen met zijn eigen gevoel. Via het denken wordt een voelen gecreëerd. Vaak liggen trauma’s aan de basis van die kloof tussen denken en voelen (zie ook de dag rond HSP en heling van je kwetsuren).

In deze workshop wordt aan de hand van oefeningen voorzichtig een brug gemaakt tussen het denken en het voelen. Misschien kom je op het einde van de dag wel in een leegte terecht zonder gedachten… en vind je opnieuw de weg naar je eigen authentieke gevoel

Deze dag mag je veel praktische tips verwachten die je direct kan toepassen in je leven.

Deze dag is deel van een reeks van 8 dagen rond hooggevoelig zijn met volgende thema’s: hooggevoelig en bewust van je prikkelniveau, HSP in relaties, hoogsensitief en grenzen leren stellen, hoogsensitief en je plek innemen, HSP en energetische bescherming, hooggevoelig en de breuk tussen denken en voelen, HSP en Heling van je kwetsuren, hooggevoelig en emotioneel stabiel.

Sofie is zelf hoog sensitief en heeft geleerd doorheen de jaren hoe krachtig het is om denken en voelen opnieuw samen en tegelijk te gebruiken. Zij en andere trainers en assistenten geven graag hun kennis en ervaring door! Centrum Open Mind is de voorloper in Vlaanderen ivm omgaan met HSP en uitwerken van oefeningen en workshops hooggevoelig zijn.